Microleven
Een interactieve hygiëne training en uitbreiding
van GMP-1 |
|
|
Doel |
Inzicht geven in het nut van hygiënisch werken door
het uitleggen van de werking van micro-organismen.
|
Quote |
'Ik wist niet dat er ook onzichtbaar vuil is.'
Mirjam Bakker, schoonmaakster
|
Thema's |
- soorten micro-organismen
- schadelijke en gunstige aspecten
- waarneming micro-organismen
- groeibevorderende en groeiremmende factoren
- ziekteverwekkers (pyrogenen)
- onschadelijk maken van ongewenste organismen
- microbiologische laboratoria
- hygiëne-aspecten
|
Didaktiek |
Met behulp van animaties en filmpjes worden de beginselen
van de microbiologie duidelijk gemaakt.
Elk thema wordt afgesloten met enkele vragen; na beantwoording volgt
een uitgebreide toelichting.
Deze toelichting kan worden ingesteld op een eenvoudig niveau en
een uitgebreid niveau (moeilijkheidsgraad).
Aan het slot van de cursus volgt een toets.
|
Toets |
Ja.
|
Doelgroep |
Medewerkers van bedrijven die met een kwaliteitssysteem
werken op het gebied van hygiëne.
Niet bedoeld voor microbiologen.
|
Branche |
Voedingsmiddelen industrie (HACCP) en farmaceutische
industrie (GMP).
|
Leerroute |
Ja, per doelgroep kan de moeilijkheidsgraad worden vastgelegd.
|
Documen-tatie |
Ja, de geregistreerde cursistengegevens worden zeer
gedetailleerd weergegeven. Talrijke statistieken over het gebruik en
de scores kunnen worden opgevraagd. Ook is er een vraaganalyse. Een
deelnemerscertificaat met bedrijfslogo kan worden afgedrukt.
|
Editor |
Ja, met behulp van de editor kunnen teksten online door
het bedrijf worden aangepast aan de eigen omstandigheden.
|
Talen |
Nederlands en Duits.
|
Studietijd |
1 tot 1,5 uur
|